Geachte bezoeker,

Dank u voor het bezoeken van onze website. Wij zijn vandaag ook online gesloten omdat het de Dag des Heeren is en Vredo de zondagsrust respecteert. U bent echter van harte welkom om vanaf morgen onze website wederom te bezoeken. Hopend op uw begrip in dezen.

Met vriendelijke groet,
Vredo Dodewaard B.V.

Vredo Dodewaard B.V.

Historie

De oorsprong van Vredo ligt in 1947 toen B. de Vree als boerenzoon met een loonbedrijf in Dodewaard begon. De activiteiten waren zeer divers en regelmatig werden standaard machines aangepast voor de zware Betuwse kleigrond.
Het aanpassen van machines veranderde langzaamaan in het ontwikkelen van compleet nieuwe machines. Het loonbedrijf werd meer en meer een constructiebedrijf en later een machinefabriek.

In 1976 produceerde De Vree de eerste zelf ontwikkelde machine. Het was een doorzaaimachine die de naam Vredo kreeg. Het werkingsprincipe van de doorzaaimachine werd door Vredo eind jaren tachtig ook gebruikt voor de ontwikkeling van de zodenbemester.

Het monteren van een mestopbouw op een Horsch driewieler in 1989 was de eerste activiteit op het gebied van zelfrijders. Sinds 1994 ontwikkelt en produceert Vredo de zelfrijder compleet in eigen huis.

Van een artikel in de krant uit 1980: "Ben de Vree uitvinder van de doorzaaimachine"