De nieuwe Vredo SSU

Placed on 1 March 2021

De nieuwe Vredo Sleep Slang Unit

Innovatie
Vredo SSU, sleepslangunit

Onlangs heeft Vredo haar sleepslangunit (SSU) geproduceerd en als proto-machine in bedrijf gesteld. Een opzichzelfstaande unit met een universele bemester aankoppeling in de vorm van een aankoppeldriehoek en optionele multifaster. De unit beschikt over een eigen bedieningskast en loadsensing hydrauliekverzorging. Deze eerste sleepslangunit is voor de klant uitgerust met een Vredo Profi 12 meter bemester met V-schijf en pneumatische GPS sectie-afsluiting.

Multifunctioneel

Dankzij het nieuwe Vredo SSU concept zijn alle niet naar voren opklappende bemesters tot 18 meter met een aankoppeldriehoek te bevestigen. De Vredo SSU maakt uw eigen bemester(s) daarmee naast zijn gebruikelijke toepassingen als achter een getrokken tank of zelfrijder, ook bruikbaar voor sleepslangtechniek.

Compact en hanteerbaar

De sleepslangunit is compact en weegt 1515kg. Door de minimale lengtetoename 12 cm ten opzichte van de lengte met de standaard aankoppeldriehoek blijft het zwaartepunt van de combinatie kort op het trekkende voertuig en heeft hiermee een uitstekende gewichtsverdeling. Het draaipunt van de arm ligt kort op het trekkend voertuig waardoor de combinatie mede door automatisch optrekmechanisme van de sleepslang  wendbaar en makkelijk te sturen is. Het trekpunt van de arm ligt op de hoogte van de ondertrekhaak, waardoor er met het trekken geen gewichtsoverdracht naar achteren is.

Flexibel

De Vredo SSU draait op 2 knikpunten in de arm, hierdoor is het zelfs mogelijk achteruit te rijden, waarbij de aanvoerslang naast het trekkend voertuig komt te liggen zonder extreme krachten te veroorzaken op de aanvoerslang en/of de constructie van de sleepslangunit.

De aan de sleepslangunit gemonteerde arm draait over de bemester heen, hierdoor trekt de aanvoerslang nooit aan de bemester zelf. Ook wordt er over de gehele werkbreedte op gelijke rijafstand mest ingewerkt, omdat de aanvoerslang geen belemmering is.

Marktwens

Met deze sleepslangunit zet Vredo in op de stijgende vraag en wens uit de markt voor een sleepslangbemester in combinatie met de bewezen kwaliteit van het Vredo zodenbemester concept, die de mest bij de wortel brengt en tevens de gewenste ammoniak reductie geeft. Een bijkomend groot voordeel van de Vredo zodenbemestertechniek in combinatie met de sleepslang is dat de mest in de snede wordt afgelegd en er door de slang geen besmeuring (en dus ook geen extra ammoniakuitstoot) plaatsvindt.

Bedieningsgemak

 

De SSU is eenvoudig te bedienen, bij het uitheffen op de wendakker klapt de bemester automatisch een stukje op en wordt de slang opgetrokken. Zodra de trekker bijna recht op de wendakker staat, laat de SSU de sleepslang weer automatisch vieren, zodat er geen zijdelingse trekkracht op de trekker komt.

De laatste knik van de arm gaat onder voorspanning altijd uit zichzelf recht staan, en de hoofdarm kan onder de voorspanning vrij zwenken, maar ook een gewenste richting op gestuurd worden middels de bedieningshendel. De aan de GPS gekoppelde flowmeter geeft u een exact beeld van de hoeveelheid mest die er uitgebracht is en wordt.

Optie 

Optioneel kan de sleepslangunit geleverd worden met ISOBUS bediening en fronttankaansluiting.
Hiermee kan de bediening van de SSU, uitlezing van de dosering en evt. sectieafsluiting volledig via de VT/Isobusbediening lopen.

All news items